Σταγόνες για τα Μάτια: Οδηγός για την Ανακούφιση από Ξηρότητα, Κόκκινα Μάτια και Άλλα Δερματικά Προβλήματα

Οι σταγόνες για τα μάτια αποτελούν μια συνηθισμένη και εύκολα προσβάσιμη λύση για την αντιμετώπιση ποικίλων οφθαλμικών προβλημάτων. Διατίθενται σε διάφορες μορφές και συνθέσεις, προσφέροντας εξατομικευμένη θεραπεία για κάθε περίπτωση.

Προβλήματα ματιών: Κατανοώντας τα συμπτώματα

Ως πρώτο μέσο αντιμετώπισης, οφείλουμε να κατανοήσουμε τα συγκεκριμένα προβλήματα που εμφανίζονται και σχετίζονται με τα μάτια μας:

 • Ξηροφθαλμία: Η ξηροφθαλμία προκαλείται από ανεπαρκή παραγωγή δακρύων, οδηγώντας σε ερεθισμό, τσούξιμο, θολή όραση ή/και δυσκολία στην εστίαση. Συχνά οφείλεται σε ξηρή ατμόσφαιρα, χρήση οθονών υπολογιστή ή λήψη άλλων φαρμάκων.
 • Κόκκινα μάτια: Η κοκκινίλα στα μάτια μπορεί να προκληθεί από αλλεργίες, ξηροφθαλμία, κάποια άλλη λοίμωξη ενώ συνηθισμένη είναι και η εμφάνιση κόκκινων ματιών λόγω κόπωσης. Συνοδεύεται από φαγούρα, δάκρυα και δυσφορία.
 • Άλλα προβλήματα ματιών: Εκτός από την ξηρότητα και τα κόκκινα μάτια, υπάρχουν και άλλα δερματικά προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν τα μάτια μας, όπως η υπερβολική συσσώρευση κολλαγόνου στα βλέφαρα ή οι οφθαλμικές μύκητες.

Επιλέγοντας τις κατάλληλες σταγόνες για τα μάτια

 • Τεχνητά Δάκρυα: Ιδανικά για την ανακούφιση από την ξηροφθαλμία, προσφέροντας ενυδάτωση και λίπανση στα μάτια.
 • Αγγειοσυσπαστικά: Μειώνουν την κοκκινίλα στα μάτια συστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία. Κατάλληλα για αλλεργίες και ξηροφθαλμία.
 • Άλλα προβλήματα ματιών: Περιέχουν συστατικά όπως η κορτιζόνη, ιδανικά για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως η ροδόχρους νόσος και η βλεφαρίτιδα.

Συμβουλές χρήσης οφθαλμικών σταγόνων

 • Ρωτήστε το γιατρό σας: Πριν από τη χρήση οποιουδήποτε είδους σταγόνων για τα μάτια, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι η επιλογή σας είναι κατάλληλη για το πρόβλημά σας.
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες: Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και ακολουθήστε τις δοσολογίες που αναγράφονται.
 • Υγιεινή ματιών: Πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν αγγίξετε τα μάτια σας. Αποφύγετε την επαφή της άκρης του σταγονόμετρου με τα μάτια ή τα βλέφαρα.
 • Φακοί Επαφής: Αφαιρέστε τους φακούς επαφής πριν από τη χρήση σταγόνων για τα μάτια και επανατοποθετήστε τους μετά από 15-30 λεπτά.
 • Λήξη: Μην χρησιμοποιείτε σταγόνες για τα μάτια μετά την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη φιάλη.

Alcon Tears Naturale Free Med Οφθαλμικές Σταγόνες για Ξηροφθαλμία 30×0.4ml

Σταγόνες για την ανακούφιση από διάφορα ερεθιστικά σύνδρομα και την ξηροφθαλμία.

Λόγω της καταπραϋντικής και απαλυντικής ιδιότητας των συστατικών του χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των οφθαλμών από ήπιους ερεθισμούς οποιασδήποτε αιτιολογίας και την ξηροφθαλμία

#ΣταγόνεςΜατιών

#ΟφθαλμικέςΣταγόνες

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή

 • Παρενέργειες: Σε περίπτωση πόνου, ερυθρότητας ή θολής όρασης μετά τη χρήση σταγόνων για τα μάτια, σταματήστε την χρήση και συμβουλευτείτε το γιατρό σας άμεσα.
 • Αλλεργίες: Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τυχόν αλλεργίες στα συστατικά των σταγόνων για τα μάτια πριν από τη χρήση.
 • Συνδυασμός φαρμάκων: Ενημερώστε το γιατρό σας για τυχόν άλλα φάρμακα που λαμβάνετε

Bausch & Lomb Artelac Complete Drops 10ml

Λιπαντικό οφθαλμικό διάλυμα που προσφέρει ενυδάτωση μακράς διάρκειας για άμεση ανακούφιση

Εξαιρετικά ανεκτό ως προϊόν χωρίς συντηρητικά και χωρίς ρυθμιστικά διαλύματα.

Ιδανικό προϊόν για όσους υποφέρουν από σειρά συμπτωμάτων ξηροφθαλμίας όπως κόπωση, θολή όραση, αίσθημα καύσου ή/και δακρύρροια.

#ΣταγόνεςΜατιών

#ΠροστασίαΜατιών

Συχνές Ερωτήσεις

Πόσο συχνά μπορώ να χρησιμοποιήσω σταγόνες για τα μάτια

Η συχνότητα χρήσης εξαρτάται από το είδος των σταγόνων για τα μάτια και το πρόβλημά σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις πληροφορίες που αναγράφονται στη φιάλη.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σταγόνες για τα μάτια που έχουν λήξει;

Όχι. Η χρήση σταγόνων για τα μάτια μετά την ημερομηνία λήξης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης ή άλλων παρενεργειών.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σταγόνες για τα μάτια που χρησιμοποιεί κάποιο άλλο άτομο;

Όχι. Η χρήση σταγόνων για τα μάτια ενός άλλου ατόμου μπορεί να μεταδώσει βακτήρια ή ιούς στα μάτια σας.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σταγόνες για τα μάτια εάν φοράω φακούς επαφής;

Εξαρτάται από το είδος των σταγόνων για τα μάτια. Ρωτήστε το γιατρό σας ή διαβάστε τις οδηγίες στη φιάλη για να βεβαιωθείτε.

Πού μπορώ να αγοράσω σταγόνες για τα μάτια;

Μπορείτε να αγοράσετε σταγόνες για τα μάτια στα περισσότερα φαρμακεία και καταστήματα υγείας.

*Να θυμάστε: Συμβουλευτείτε πάντα το γιατρό σας πριν από τη χρήση οποιουδήποτε είδους σταγόνων για τα μάτια, ειδικά εάν έχετε υποκείμενα οφθαλμολογικά προβλήματα ή λαμβάνετε φάρμακα.