Αποτοξίνωση, Ήπαρ (Συκώτι), Συμπληρώματα, Συνήθεις Κατηγορίες

Plameca Ber Detox 250ml

Κωδικός προϊόντος: fh27
14,25

2 σε απόθεμα

Συμπλήρωμα διατροφής με χολίνη για την διατήρηση της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας, μεθειονίνη, ινοσιτόλη, κουρκουμίνη βερβερίνη, αγκινάρα, γαιδουράγκαθο και φυτικά εκχυλίσματα

Το Ber-Detox συνδυάζει εκχυλίσματα φυτών και θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για την αποτοξίνωση, την διατήρηση της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας και την υποστήριξη σε περιπτώσεις εναπόθεσης λίπους και προβλημάτων στο συκώτι.

ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΙ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ

Η αγκινάρα είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα φυτά στην παραδοσιακή ιατρική λόγω των πεπτικών και αποτοξινωτικών της ιδιοτήτων. Το ξηρό εκχύλισμα είναι πλούσιο σε πολυφαινολικά παράγωγα όπως η κυναρίνη. Στην βιβλιογραφία τα ηπατοπροστατευτικά αποτελέσματα του εκχυλίσματος από τα φύλλα της αγκινάρας έχουν συσχετιστεί με πρόσληψη > 500 mg, το ίδιο ισχύει και σε περιπτώσεις εναπόθεσης λίπους στο ήπαρ.
Λαμβάνοντας υπόψιν την Ευρωπαϊκή επιτροπή Committee on Herbal Medicinal Products (HMPC), τα φύλλα της αγκινάρας χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για την ανακούφιση των πεπτικών διαταραχών.

Το γαϊδουράγκαθο είναι ίσως το πιο καλά μελετημένο βότανο για την υποστήριξη του ήπατος, με την σιλυμαρίνη να αποτελεί το χαρακτηριστικό συστατικό του βοτάνου στο οποίο αποδίδονται οι αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και ηπατοπροστατευτικές ιδιότητες.
Στο Ber detox βρίσκεται αξιόλογη ποσότητα σιλυμαρίνης 250 mg.
Το γαϊδουράγκαθο βάσει της Ευρωπαϊκής επιτροπής Committee on Herbal Medicinal Products (HMPC) χρησιμοποείται παραδοσιακά για την ανακούφιση πεπτικών διαταραχών όπως δυσφορία λόγω πληρότητας του στομάχου και δυσπεψία ενώ παράλληλα υποστηρίζει την ηπατική λειτουργία.

ΒΕΡΒΕΡΙΝΗ από ρίζες Coptis sp και φλοιό του Phellodendron amurense
Η Berberine είναι ένα αλκαλοειδές με χαρακτηριστική πικρή γέυση, σε επίπεδο μηχανισμού αρκετές μελέτες επιβεβαιώνουν την ηπατοπροστατευτική της δράση. Αναφορικά με τις δράσεις της η βερβερίνη παρουσιάζει ρυθμιστικό ρόλο στον μεταβολισμό των λιπιδίων και την έκκριση χολικών οξέων ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ηπατική υγεία ως αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτικός παράγοντας.
CURARTI® CURCUMIN COMPLEX: ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ
Κατά το τελευταίο μισό αιώνα, υπήρξε έντονη ερευνητική δραστηριότητα επικεντρωμένη στην κουρκουμίνη (δραστική ουσία της ρίζας του κουρκουμά). Η κουρκουμίνη είναι γνωστή για τα οφέλη της στην υγεία, λόγω των ισχυρών αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών δραστηριοτήτων της. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργία του ήπατος και αυτή η βελτίωση σχετίζεται με τα αντιοξειδωτικά και ανοσοδιεγερτικά αποτελέσματά της. Η Plameca παρέχει μια καινοτόμο λύση δημιουργώντας ένα υδατοδιαλυτό, εύκολα αφομοιώσιμο σύμπλοκο β-κυκλοδεξτρίνης και κουρκουμίνης. Η β-κυκλοδεξτρίνη είναι ένα κοίλο μόριο που «αγκαλιάζει» την κουρκουμίνη (όπως ένας δούρειος ίππος), επιτρέποντας έτσι την εύκολη απορρόφησή της.
ΔΕΣΜΟΔΙΟ
Το Desmodium είναι ένας τύπος τροπικού πολυετούς φυτού αμπέλου . Εγγενής της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας, αυτό το φυτό χρησιμοποιείται ευρέως στο Περού, τη Βραζιλία, τη Βολιβία, το Καμερούν, τη Γκάνα, τη Γουινέα, το Μάλι και πολλές άλλες χώρες, όπου αναπτύσσεται σε λιβάδια και δάση. Το Desmodium περιέχει αλκαλοειδή, σαπωνίνες, λιπαρά οξέα (λινελαϊκό, ελαϊκό, παλμιτικό), αμινοξέα και μέταλλα (κυρίως φωσφόρο, μαγνήσιο, θείο, κάλιο).
ΤΟ ΜΠΟΛΝΤΟ
Παραδοσιακά τα φύλλα του μπόλντο χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τη χοληδόχο κύστη και το ήπαρ. Οι σύγχρονες έρευνες σε επίπεδο προκλινικών μελετών συγκλίνουν προς την ίδια κατεύθυνση, ωστόσο καλά σχεδιασμένες κλινικές μελέτες θα πρέπει να γίνουν ώστε να προσδιοριστεί η οφελιμότητα του στον άνθρωπο.
Περιέχει κυρίως στον φλοιό του διάφορα αλκαλοειδή, εκ των οποίων το κυριότερο είναι η μπολντίνη. Επίσης παράγει ένα αιθέριο έλαιο που περιέχει ασκαριδόλη, ευκαλυπτόλη και κυμόλη που δίνει στο βότανο τη χαρακτηριστική του οσμή. Περιέχει ακόμη φλαβονικά παράγωγα και μπολντογλυκίνη. Η μπολντίνη είναι τονωτικό της πέψης και ιδιαίτερα της εκκρίσεως της χολής. Η μπολντίνη ευθύνεται για την χολεκκριτική και διουρητική δράση του βοτάνου.
Συστατικά που δρόυν σε μοριακό επίπεδο
Η ινοσιτόλη είναι μία ερυρέως διαδεδομένη πολυόλη και συμμετέχει σε πολλές φυσιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Παράγεται ενδογενώς και υπάρχει σε διάφορα τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, κρέας, ψάρι, αυγά, γάλα κ.α
Σε επίπεδο μηχανισμού η ινοσιτόλη χηλικοποιεί μέταλλα όπως ο χαλκός και ο σίδηρος συμβάλλοντας έτσι στην αντιοξειδωτική προστασία.
Η χολίνη βρίσκεται σε τρόφιμα όπως το κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά, έχει επίσημο ισχυρισμό υγείας πλέον σχετικά με την συμβολή της στην ηπατική υγεία.
Η μεθειονίνη βρίσκεται σε υψηλή ποσοτητα στα αυγά, στον μπακαλίαρο και στο κοτόπουλο, μέτρια ποσότητα στο μοσχαρίσιο κρέας, στο χοιρινό, στο γάλα και στο ρύζι, ενώ τα δημητριακά και οι φυτικής προέλευσης πηγές πρωτεϊνης έχουν μικρή ποσότητα.
Τόσο η χολίνη όσο και η μεθειονίνη συμβάλλουν στην σύνθεση του SAMe ( S-adenosyl-L-methionine), παράγοντας σημαντικός για την ηπατική υγεία σε κυτταρικό επίπεδο αφού έχει φανεί ικανό να αναχαιτίσει τα επίπεδα γλουταθειόνης στα ηπατοκύτταρα και να μετριάσει την ηπατική βλάβη.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:

Λάβετε 25 ml (δοσομσετρητής το καπάκι) σε 100 ml νερό ή χυμό, 1 φορά την ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ