H παραγωγή της D-3 στο ανθρώπινο σώμα είναι μία φωτοχημική αντίδραση που επιτελείται κατά την έκθεση του δέρματος στην υπεριώδη ακτινοβολία UVB.
H καταλυτική δράση του ηλιακού φωτός όμως ποικίλλει. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η παρατεταμένη χρήση φωτοπροστατευτικών προϊόντων και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες συντελούν στην εκτεταμένη εμφάνιση ανεπάρκειας βιταμίνης D-3, η οποία επηρεάζει περίπου το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού σε όλες τις εθνικότητες και όλες τις ηλικίες.
Η βιταμίνη D-3 βοηθά σημαντικά στην ανάπτυξη και τη συντήρηση των οστών και της οστικής πυκνότητας. Προάγει την επαρκή απορρόφηση του ασβεστίου, γεγονός που επίσης συμβάλλει στην υγεία των οστών και των δοντιών. Επί πρόσθετα, συμμετέχει στην υγιή κυτταρική ανάπτυξη και τη διατήρηση ενός φυσιολογικού νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος.
Η D-3 περιέχεται σε λίγες τροφές κυρίως ζωϊκές, όπως o σολωμός, ο τόνος, οι σαρδέλες, το μανιτάρι, το “εμπλουτισμένο” γάλα και ο κρόκος αυγού. Για όσους δυσκολεύονται να φτάσουν τα συνιστώμενα επίπεδα, η συμπληρωματική λήψη βιταμίνης D-3 (με τη σύμφωνη γνώμη γιατρού) μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των επιπέδων D-3 στον οργανισμό.
Δοσολογία
Λαμβάνετε 1 μαλακή κάψουλα κάθε δύο μέρες με ένα λιπαρό γεύμα, ή όπως προτείνεται από το γιατρό σας.