Ανοσοποιητικό, Βιταμίνες, Βιταμίνη Β, Ενέργεια-Τόνωση, Νευρικό Σύστημα, Συμπληρώματα, Συνήθεις Κατηγορίες

Now Foods Vitamin B1 100mg 100 ταμπλέτες

Κωδικός προϊόντος: 30002
9,34

1 σε απόθεμα

Η βιταμίνη B-1, γνωστή και ως θειαμίνη, είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό το οποίο εισήγαγε ο χημικός Robert Williams για πρώτη φορά το έτος 1936. Η χημική της δομή περιλαμβάνει μία αμινοπυριδίνη και ένα δακτύλιο θειαζόλης που συνδέονται με μία γέφυρα μεθυλενίου.

Η βιταμίνη Β-1 ανήκει στην οικογένεια B-Complex, και όπως όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας έτσι και η βιταμίνη B-1 είναι υδατοδιαλυτή, γεγονός που σημαίνει ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να την αποθηκεύσει. Καθώς ο οργανισμός δεν μπορεί να τη συνθέσει, και οι τροφές που αποτελούν μοναδική πηγή βιταμίνης B-1 είναι λίγες (προϊόντα ολικής αλέσεως, κρέας και ψάρι), η συμπληρωματική λήψη βιταμίνης B-1 καθίσταται ως απαραίτητη.

Όπως όλες οι βιταμίνες B έτσι και η Β-1 είναι γνωστή ως «αντί-στρες» βιταμίνη, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού ώστε να είναι ανθεκτικός σε στρεσογόνες καταστάσεις.

Η δράση της βιταμίνης Β-1 παρεμβαίνει, επίσης, στη σύνθεση των νευρικών ιστών και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Η βιταμίνη Β-1 παίζει σημαντικό ρόλο γενικά σε μεταβολικές αντιδράσεις. Είναι απαραίτητη στη σύνθεση ATP, την οποία χρησιμοποιούν τα κύτταρα ως ενέργεια.

Δοσολογία

Ως συμπλήρωμα διατροφής, λαμβάνετε 1 ταμπλέτα ημερησίως, κατά προτίμηση με τα γεύματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ