Αϋπνία - Στρες, Συμπληρώματα, Συνήθεις Κατηγορίες

Now Foods L-Tryptophan 500mg 60 φυτικές κάψουλες

Κωδικός προϊόντος: 30279
28,95

1 σε απόθεμα

Η L-τρυπτοφάνη συνιστά ένα από τα 22 πρωτεϊνικά αμινοξέα και ένα από τα 8 απαραίτητα αμινοξέα της ανθρώπινης διατροφής.

Ωστόσο, δε συντίθεται από το σώμα και πρέπει να λαμβάνεται είτε μέσω της κατανάλωσης τροφών είτε μέσω της λήψης συμπληρωμάτων διατροφής.

Η L-τρυπτοφάνη διαδραματίζει πολλούς και σημαντικούς ρόλους στη διανοητική λειτουργία του οργανισμού, καθώς διαθέτει την ικανότητα να διαπερνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Είναι γνωστή για το ρόλο της στην παραγωγή χημικών αγγελιοφόρων του νευρικού συστήματος, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με τη χαλάρωση, την ηρεμία και τον ύπνο. Αποτελεί ένα σημαντικό νευροδιαβιβαστή/ορμόνη που ευρίσκεται φυσικά σε όλα τα όργανα του σώματος.

Η ανεπάρκεια της L-τρυπτοφάνης, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του στρες, μειώνει δραματικά τα επίπεδα της σεροτονίνης. Επί πρόσθετα, τα χαμηλά επίπεδα της L-τρυπτοφάνης, επιφέρουν κατάθλιψη, άγχος, ανασφάλεια, υπερ-ενεργητικότητα και αϋπνία.

Η L-τρυπτοφάνη αποτελεί πρόδρομη ουσία για την παραγωγή της σεροτονίνης, της μελατονίνης και της νιασίνης (Β3), οι οποίες βοηθούν στην απόκτηση της καλής διάθεσης, του ήρεμου ύπνου και της εύρυθμης λειτουργίας του ανοσοποιητικού.

Σημείωση: Κάθε παρτίδα L-tryptophan της NOW Foods ελέγχεται για τυχόν ύπαρξη Peak E ή μικροβιακής μόλυνσης.

Δοσολογία

Ως συμπλήρωμα διατροφής, λαμβάνετε 1-2 κάψουλες δύο έως τρεις φορές ημερησίως με άδειο στομάχι.

Συνίσταται η τελευταία δόση να λαμβάνεται λίγο πριν τη νυχτερική κατάκλιση. Χρησιμοποιείτε το προϊόν όπως απαιτείται ή όπως προτείνεται από το γιατρό σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ