Βιταμίνες, Ενέργεια-Τόνωση, Συμπληρώματα, Συνήθεις Κατηγορίες, Ψευδάργυρος

Now Foods L-OptiZinc 30mg 100 κάψουλες

Κωδικός προϊόντος: 30146
11,66

2 σε απόθεμα

To L-Οptizinc της NOW είναι μία τυποποιημένη μορφή ψευδαργύρου, συζευγμένη με το αμινοξύ μεθειονίνη. Ο εν λόγω συνδυασμός απορροφάται καλύτερα και διατηρείται περισσότερο στον οργανισμό σε σύγκριση με άλλες δοκιμασμένες μορφές ψευδαργύρου.

Ο ψευδάργυρος αποτελεί ένα ουσιώδες στοιχείο του οργανισμού με κομβικό ρόλο σε πολλές ενζυμικές αντιδράσεις του. Αποτελεί συμπαράγοντα πολλών ενζυμικών συστημάτων. Ανάμεσα στις αντιδράσεις που καταλύονται από αυτά τα ένζυμα, είναι η σύνθεση λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών και υδατανθράκων, απαραίτητη για τη διαδικασία παραγωγής ενέργειας.
Η δράση του ψευδαργύρου μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά στη διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, ο ψευδάργυρος απαιτείται για τη δημιουργία των Τ-λεμφοκυττάρων που επιτίθενται στους ιούς και τα παθογόνα βακτήρια. Μελέτες έχουν δείξει ότι η συμπληρωματική χορήγηση ψευδαργύρου σε κακοσιτισμένα παιδιά με χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου, ενισχύει τον αριθμό των Τ-λεμφοκυττάρων και μειώνει τη σοβαρότητα και τη διάρκεια της λοίμωξης.

Επί πρόσθετα, ο ψευδάργυρος σε υψηλές ποσότητες μπορεί να δράσει ως αναστολέας της αρωματάσης, οδηγώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο σε μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων. Ιδίως σε άτομα με ανεπάρκεια ψευδαργύρου μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων της τεστοστερόνης, και στην καταστολή του μεταβολισμού των ανδρογόνων στον προστάτη.

Η συμπληρωματική λήψη ψευδαργύρου μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των επιπέδων χαλκού στον οργανισμό. Το σκεύασμα L-Οptizinc της NOW εμπεριέχει χαλκό, προκειμένου να διατηρούνται οι τιμές του χαλκού σε φυσιολογικά επίπεδα. Ο χαλκός είναι απαραίτητο ιχνοστοιχείο που βοηθά στη σύνθεση του κολλαγόνου, αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου, και παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας.

Δοσολογία

Λαμβάνετε 1 κάψουλα ημερησίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.