Αναπνευστικό, Ανοσοποιητικό, Σελήνιο, Συμπληρώματα, Συνήθεις Κατηγορίες, Ψευδάργυρος

Libytec Combishield 15 κάψουλες

Κωδικός προϊόντος: lib01
8,43

2 σε απόθεμα

Το CombiShield® είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει εκχύλισμα Cistus creticus, λυοφιλοποιημένη σκόνη βασιλικού πολτού, ψευδάργυρο και σελήνιο. Ο ψευδάργυρος και το σελήνιο συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι αναπνευστικές λοιμώξεις είναι από τις συχνότερα εμφανιζόμενες ασθένειες και αποτελούν σημαντικά αίτια θνησιμότητας και νοσηλείας, ιδιαίτερα το χειμώνα. Η επιτυχής αντιμετώπισή τους πρέπει να συνδυάζει τη μείωση της συχνότητας εμφάνισής τους, τη μείωση της διάρκειας και της σοβαρότητας των συμπτωμάτων τους και επιπλέον καλή ανοχή.

Τα περισσότερα από τα αντιιικά φάρμακα μπορούν να στοχεύσουν ένα ιικό ένζυμο κατά τη διάρκεια των διαφορετικών σταδίων της ιικής αντιγραφής. Μια άλλη μέθοδος για την πρόληψη της εμφάνισης των λοιμώξεων είναι η ρύθμιση/ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Φυτικές ενώσεις έχουν προταθεί ως εναλλακτικές λύσεις. Αυτές σε γενικές γραμμές είναι ασφαλέστερες από τα φάρμακα και είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν ανθεκτικούς ιούς, λόγω της πολυπλοκότητας των δράσεών τους.

Επιπλέον, ορισμένα φυτικά παρασκευάσματα μπορούν να στοχεύουν τόσο τον ίδιο τον ιό όσο και τα συμπτώματα που προκαλούνται από τη μόλυνση από αυτόν. Μερικά από αυτά έχουν επίσης αντιβακτηριακή και αντιοξειδωτική δράση.

Το Cistus creticus (κρητική λαδανιά ή αλάδανος) είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές ιδιότητές της. Τα φύλλα του cistus έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες από οποιοδήποτε άλλο φυτό στην Ευρώπη.

Οι φυσικές πολυφαινόλες εμφανίζουν ένα ευρύ φάσμα βιολογικών δράσεων. Έχει αποδειχθεί ότι είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά με πιθανά οφέλη για την υγεία, καθώς είναι σε θέση να προστατεύουν την καρδιά, να υποστηρίξουν τη βιολογική δραστηριότητα της βιταμίνης C, να προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση του δέρματος και να δεσμεύουν ιούς και βακτήρια.

Το εκχύλισμα από Cistus criticus

  • εμφανίζει ισχυρή αντιμικροβιακή και αντιική δράση
  • δεν οδηγεί στην ανάπτυξη ανοχής μετά από επαναλαμβανόμενη χορήγηση
  • μειώνει τη σοβαρότητα και τη διάρκεια των συμπτωμάτων σε άτομα με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος

O βασιλικός πολτός αποτελεί ένα ακόμη συστατικό της ειδικά μελετημένης σύνθεσης του COMBISHIELD. Μία από τις κύριες βιολογικά δραστικές περιεχόμενες ενώσεις είναι το 10- υδροξυ-trans-2-δεκενοϊκό οξύ (10HDA), ένα ακόρεστο λιπαρό οξύ που απαντάται στη φύση μόνο σε αυτόν. Ο βασιλικός πολτός διαθέτει σημαντικές αντιμικροβιακές ιδιότητες έναντι διαφορετικών παθογόνων. Το 10HDA μπορεί να αναστείλει τη δράση τόσο των κατά Gram- θετικών και των κατά Gram-αρνητικών βακτηριδίων όσο και μυκήτων.

Η λυοφιλοποιημένη σκόνη από βασιλικό πολτό

  • διαθέτει αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση
  • διαθέτει ανοσορυθμιστική δράση
  • προσφέρει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βελτιώνει το μεταβολισμό

Εκτός από τα δύο εκχυλίσματα δύο σημαντικά ιχνοστοιχεία, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο ενισχύουν τη σύνθεση του COMBISHIELD. Και τα δύο συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Όλα τα συστατικά του COMBISHIELD δρουν συνεργικά και συνεισφέρουν στη μείωση

  • της συχνότητας και της διάρκεια της λοίμωξης
  • της διάρκειας και της σοβαρότητας των συμπτωμάτων
  • του απαιτούμενου φαρμακευτικού φορτίου

Τα άτομα που μπορούν να ωφεληθούν από τη χορήγηση του COMBISHIELD περιλαμβάνουν μαθητές, αθλητές, καπνιστές, ηλικιωμένους, άτομα που στο στενό τους περιβάλλον έχουν εμφανιστεί λοιμώξεις, άτομα που έχουν βεβαρημένο ιστορικό και γενικά σε αυτούς που είναι επιρρεπείς σε εποχικές αναπνευστικές λοιμώξεις.

Η λήψη του COMBISHIELD συνιστάται πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου, καθώς και όταν η συχνότητα εμφάνισης των λοιμώξεων αρχίζει να αυξάνεται.

Το CombiShield® είναι κατάλληλο για χορτοφάγους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ