1. Αρχική
  2. Φαρμακείο
  3. Ειδική Περιποίηση
  4. Ατοπικό Δέρμα
  5. Biorespond Solver Ενυδατική Κρέμα για Ευαίσθητες Επιδερμίδες 125ml
Ατοπικό Δέρμα, Γυναίκα, Ειδική Περιποίηση, Ενυδάτωση Σώματος, Κνησμός-Ξηρό-Ατοπικό Δέρμα, Περιποίηση Σώματος, Πρώτες Βοήθειες, Ψωρίαση

Biorespond Solver Ενυδατική Κρέμα για Ευαίσθητες Επιδερμίδες 125ml

Κωδικός προϊόντος: brsp02
18,63

1 σε απόθεμα

Φαύλος Κύκλος Κνησμού – Ξυσμού
Ένας μεγάλος αριθμός δερματοπαθειών όπως η ατοπική δερματίτιδα , η ψωρίαση , το έκζεμα κλπ εμφανίζουν στην συμπτωματολογία τους το αίσθημα του κνησμού.
Το αίσθημα αυτό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό (έως τυραννικό κάποιες φορές ειδικά όταν εκδηλώνεται την ώρα του βραδυνού ύπνου) με αποτέλεσμα ο ασθενής αντανακλαστικά να ξύνεται συνεχώς προκειμένου να ανακουφισθεί και έτσι να ξεκινάει ο φαύλος κύκλος κνησμού – ξυσμού.
Ο ξυσμός επιτείνει τον κνησμό γιατί το δέρμα επιπλέον της δερματοπάθειας ερεθίζεται και με μηχανικό τρόπο οπότε ο ασθενής όσο περνάει ο χρόνος ξύνεται εντονότερα μέχρι που μπορεί να καταλήξει σε πληγές επιδεινώνοντας πολύ την κλινική εικόνα και εκτίθεται στο ενδεχόμενο επιμολύνσεων.

Σε αυτόν τον φαύλο κύκλο κνησμού – ξυσμού είναι πάντα παρούσα η φλεγμονή ενώ στην πληθώρα των περιπτώσεων είναι παρούσα και η ξηροδερμία.

Συνεπώς για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος κνησμού – ξυσμού θα πρέπει να αντιμετωπισθούν ταυτόχρονα :

1.Το νευρικό ερέθισμα του κνησμού ώστε να σταματήσει άμεσα ο μηχανικός ερεθισμός του δέρματος λόγω ξυσμού.

2.Οι δερματικές φλεγμονώδεις διεργασίες ώστε να ανασταλούν σε βάθος χρόνου υποκείμενοι ερεθιστικοί παράγοντες που προκαλούν κνησμό.

3.Η ξηρότητα της επιδερμίδας με συνεχή αποκατάσταση της υγρασίας της ώστε να ελεγχθεί ένας από τους πιο σημαντικούς και πλέον γνωστούς παράγοντες εκδήλωσης ή επιδείνωσης του κνησμού.

Εάν λοιπόν αντιμετωπισθεί ολοκληρωμένα αυτός ο φαύλος κύκλος κνησμού – ξυσμού τότε αποκαθίσταται σε μεγάλο βαθμό η καλή κατάσταση του δέρματος και φυσικά η ψυχική ηρεμία του ασθενή.

Όπως έγινε φανερό από τα πιο πάνω η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του φαύλου κύκλου κνησμού – ξυσμού στις δερματοπάθειες απαιτεί έναν «I.S.V.C. blocker» δηλαδή έναν αναστολέα του φαύλου κύκλου κνησμού – ξυσμού.

Οι δραστικές ουσίες του Biorespond® SOLVER έχουν τεκμηριωμένη αντικνησμώδη , αντιφλεγμονώδη και ενυδατική δράση.

Συγκεκριμένα

Ο συνδυασμός «πολιδοκανόλης – ουρίας και εκχυλίσματος punica granatum» δρα ταυτόχρονα και στα τρία στοιχεία του φαύλου κύκλου κνησμού – ξυσμού δηλαδή

1)στο νευρικό ερέθισμα του κνησμού
2)στις φλεγμονώδεις διεργασίες
3)στην ξηροδερμία.

Επομένως το Biorespond® SOLVER είναι ο χαρακτηριστικός «αναστολέας του φαύλου κύκλου κνησμού – ξυσμού.»

Το Biorespond®SOLVER προορίζεται για την αντιμετώπιση του κνησμού γνωστής ή μη αιτιολογίας και οποιασδήποτε βαρύτητας με ή χωρίς δερματικές εκδηλώσεις όπως γεροντικός κνησμός , κνησμός δερματοπαθειών , κνησμός από συστηματικά νοσήματα.
Το Biorespond®SOLVER μπορεί να χορηγηθεί μόνο του , ή σαν βάση γαληνικού σκευάσματος με τοπικά κορτικοστεροειδή , αντιισταμινικά , αντιβιοτικά.

Επίσης το Biorespond®SOLVER μπορεί να χορηγηθεί και σαν διαλείπουσα αγωγή στα μεσοδιαστήματα παύσης των κορτιζονούχων η/και αντιισταμινικών σκευασμάτων για την διατήρηση της ύφεσης των συμπτωμάτων.
Τέλος το Biorespond®SOLVER μπορεί να χορηγηθεί σαν τοπική αγωγή συνδυαστικά με συστηματική αγωγή όπως πχ αντιισταμινικά per os.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.