1. Αρχική
  2. Φαρμακείο
  3. Πρώτες Βοήθειες
  4. Τσιμπήματα-Ερεθισμοί
  5. Aspivenin Συσκευή Αναρρόφησης Δηλητηρίου, 1 τεμάχιο
Πρώτες Βοήθειες, Τσιμπήματα-Ερεθισμοί, Φαρμακείο

Aspivenin Συσκευή Αναρρόφησης Δηλητηρίου, 1 τεμάχιο

Κωδικός προϊόντος: 83610
25,65

1 σε απόθεμα

Το ASPIVENIN® είναι αποτελεσματικό και δρα χωρίς να προκαλεί πόνο.

Αντίθετα, οι πόνοι που οφείλονται στο τσίμπημα ή στο δάγκωμα ,εξασθενίζουν και εξαφανίζονται γρήγορα. Το πρήξιμο και η φαγούρα απαλύνουν και σβήνουν.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:
Το ASPIVENIN® αναρροφά το δηλητήριο ανώδυνα, χάρη στο κενό αέρα των 800 μίλι μπαρ που δημιουργείται στην επιφάνεια του δέρματος. Το κενό αέρα δημιουργείται πιέζοντας εντελώς κάτω το έμβολο. Επίσης, η σταθερή υπό πίεση του ASPIVENIN® εμποδίζει την παραπέρα κυκλοφορία της δηλητηριώδους ουσίας από το σημείο του τσιμπήματος ή δαγκώματος και ανεβάζει την αλλεργική αντίδραση στα υψηλότερα στρώματα του δέρματος, με αποτέλεσμα την εξουδετέρωση και της τοπικής αλλεργικής αντίδρασης.

ΧΡΗΣΗ:
Σε κάθε περίπτωση τσιμπήματος από π.χ. φίδια, σκορπιούς, σφήκες, μέλισσες, κουνούπια, αλογόμυγες, τσούχτρες, δράκαινες (ψάρι), φυτά κ.ά. Χρησιμοποιείστε το όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αντενδείκνυται η χρήση του όταν το τσίμπημα είναι στα βλέφαρα ή στα γεννητικά όργανα και στο βλεννογόνο του στόματος.

Μην προσπαθήσετε να βγάλετε το κεντρί των μελισσών πριν την χρήση του ASPIVENIN® . Το κεντρί λειτουργεί σαν κανάλι για να τραβήξει το ASPIVENIN® το δηλητήριο.

Πού και σε ποιούς είναι απαραίτητο το Aspivenin;
Στις Διακοπές
Στην Παραλία
Στο Βουνό
Στο Σχολείο
Στο Picnic
Στο Camping
Στην Κατασκήνωση
Στους Ενήλικες
Στα Παιδιά
Στους Αγρότες & Μελισσοκόμους
Στους Πεζοπόρους & Ορειβάτες
Στους Εργάτες υπαίθριου χώρου
Στους Ψαράδες & Βαρκάριδες
Στους Κυνηγούς

Οδηγίες & Συμβουλές Χρήσης

1. Τοποθετήστε, χωρίς βία, την κατάλληλη βεντούζα ανάλογα με το είδος και τη θέση του τσιμπήματος ή του δαγκώματος. Τραβήξτε εντελώς προς τα έξω το έμβολο της αντλίας ASPIVENIN®. Για μωρά ή ευαίσθητα σημεία μπορεί να είναι αρκετή λιγότερη υπό-πίεση, τραβώντας το έμβολο έξω ανάλογα, π.χ. μέχρι τη μέση.

2. Τοποθετήστε το ASPIVENIN®, με την ανάλογη βεντούζα, πάνω στο σημείο του τσιμπήματος. (Ξυρίστε αν χρειαστεί την επιφάνεια γύρω από το τσίμπημα για καλύτερη επαφή της βεντούζας με το δέρμα.)

3. Κρατήστε σωστά την αντλία και πιέστε, με την άκρη του αντίχειρα, αδιάκοπα το έμβολο προς τα κάτω μέχρι να κουμπώσει. Κρατήστε το ASPIVENIN® ακίνητο να δράσει για 30 – 90 δευτερόλεπτα. (Βλ. ενδεικτικό πίνακα). Αν χρειαστεί επαναλάβετε την αναρρόφηση, μέχρι να έχει εξαλειφθεί ο πόνος. Η πιο μικρή βεντούζα εφαρμόζεται κι από τις δύο όψεις!

4. Σηκώστε μαλακά το έμβολο του ASPIVENIN® για να διακοπεί η αναρρόφηση και ξεπλύνετε την πληγή με άφθονο νερό ή με κάποιο αντισηπτικό.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Μετά από κάθε χρήση είναι απαραίτητο να πλένεται η βεντούζα (-ες) με άφθονο νερό και σαπούνι, αντιθέτως δεν πρέπει να μπει νερό μέσα στην αντλία! Το ASPIVENIN® δεν είναι μιας χρήσης και συντηρείται σε στεγνό μέρος.
Το ASPIVENIN® είναι μια μικρή αντλία που δημιουργεί σταθερή πίεση του κενού αέρα, πιέζοντας εντελώς κάτω το έμβολο. Είναι εύχρηστο, ελαφρύ και χρησιμοποιείται ακόμη και με το ένα χέρι. Δεν είναι μιας χρήσης. Είναι μια συσκευή Πρώτων Βοηθειών μέχρι την επίσκεψη σε γιατρό, η οποία κρίνεται απαραίτητη σε σοβαρές περιπτώσεις. Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το τσίμπημα/ δάγκωμα και τη χρήση του ASPIVENIN® είναι σημαντικό για το αποτέλεσμα της δράσης του. Το ιδανικότερο είναι να χρησιμοποιείται στα πρώτα 3 λεπτά από το τσίμπημα/δάγκωμα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Το ASPIVENIN®, πιέζοντας εντελώς κάτω το έμβολο, δρα ανώδυνα και αναρροφά το δηλητήριο χάρη σε κενό αέρα υποπίεση 10 φορές μεγαλύτερη από την αναρρόφηση με το στόμα. Ο πόνος που οφείλεται στο τσίμπημα/δάγκωμα υποχωρεί γρήγορα.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Αντενδείκνυται σε βλέφαρα, βλεννογόνο του στόματος, γεννητικά όργανα και στα τύμπανα αυτιού.

ΧΡΗΣΗ
Χρησιμοποιείται για όλα τα δηλητηριώδη τσιμπήματα/δαγκώματα από έντομα και ψάρια καθώς και για ερεθισμό/κνίδωση από ερεθιστικά/δηλητηριώδη φυτά. Είναι μια συσκευή Πρώτων Βοηθειών και δεν αντικαθιστά την άμεση ιατρική επίσκεψη σε περιπτώσεις σοβαρών τσιμπημάτων/δαγκωμάτων ή αλλεργικές αντιδράσεις.

Τσιμπήματα / Δαγκώματα Ενδεικτικός Χρόνος Αναρρόφησης
Σφήκες, Μέλισσες, Κουνούπια 1-3 λεπτά
Κουνούπια, Μύγες 20-30 δευτερόλεπτα
Δράκαινες, Σκορπίνες, Αχινούς, Τσούχτρες 2-3 λεπτά
Φίδια, Σκορπιούς 3 λεπτά
Αράχνες, Μυρμήγκια, Φυτά 1-2 λεπτά
*Η χρήση του μπορεί να επαναληφθεί περισσότερες φορές, μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος!
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΧΡΗΣΗΣ
Συνιστούμε να προβείτε σε δοκιμαστικές χρήσης λειτουργίας προτού το χρησιμοποιήστε σε έκτακτο περιστατικό. Να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Να έχετε πάντα το ASPIVENIN® διαθέσιμο κοντά σας, ιδιαίτερα αν βρίσκεστε σε περιβάλλον έκθεσης τσιμπημάτων/ δαγκωμάτων. Το ASPIVENIN® δεν είναι μιας χρήσης!
Το ASPIVENIN® δεν είναι μίας χρήσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ