Ρόδι! Σύμβολο υγείας και αφθονίας!

Σε πολλές περιοχές της χώρας μας το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο νοικοκύρης θα μπει στο σπίτι για να κάνει το καλό ποδαρικό και θα σπάσει το ρόδι πίσω από την εξώπορτα, θα το ρίξει δηλαδή κάτω με δύναμη για να σπάσει και να πεταχτούν οι ρώγες του παντού. Το ρόδι αποτελεί, εδώ και αιώνες, ένα από τα πιο γνωστά φρούτα για πολλούς λαούς και πολιτισμούς. Οι ρίζες του προέρχονται από την Περσία, ενώ στην ελληνική κουλτούρα αποτελεί σύμβολο αφθονίας, καλής τύχης, υγείας, γονιμότητας και ευζωίας.

Ο συμβολισμός θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένος αφού το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, Α, Ε, σίδηρο, κάλιο και αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες, όπως οι πολυφαινόλες. Περιέχει επίσης ψηλές ποσότητες φυτικών ινών ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Ένα ποτήρι χυμός ροδιού έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από ότι το κόκκινο κρασί , το πράσινο τσάι , τα βατόμουρα, ακόμη και από τα πολυδιαφημισμένα τα τελευταία χρόνια, cranberries (κράνμπερις).

Οι μελέτες, που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, για να αναλύσουν τις ιδιότητες του ροδιού, έχουν αναδείξει σημαντικά αποτελέσματα.

Φαίνεται λοιπόν ότι το ρόδι:

Α. Δρα κατά των ελευθέρων ριζών και της πρόωρης γήρανσης

Β. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα προλαμβάνοντας και καταπολεμώντας τις λοιμώξεις

Γ. Βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης και μειώνει την αθηρωματική πλάκα συμβάλλοντας στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων

Δ. Ενισχύει την αντοχή και την αποκατάσταση των μυών

Ε. Βοηθά στη μείωση του στρες και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

ΣΤ. Βοηθά στην αντιμετώπιση των αλλεργιών

Ζ. Παίζει προστατευτικό ρόλο έναντι του καρκίνου του προστάτη και του καρκίνου του μαστού

Η εταιρεία Health Sign διαθέτει το σκεύασμα HS Panhealth ειδικό συμπλήρωμα διατροφής με πιστοποίηση από τον ΕΟΦ, που συνδυάζει τις θεραπευτικές ιδιότητες του ροδιού μαζί με εκχύλισμα φύλλων και καρπού ελιάς. Διατίθεται με τη μορφή κάψουλας.