Βιταμίνες, Βιταμίνη Β, Ενέργεια-Τόνωση, Νευρικό Σύστημα, Συμπληρώματα, Συνήθεις Κατηγορίες

Now Foods Vitamin B-12 Complex Liquid 2 oz 59ml

Κωδικός προϊόντος: 30106
13,12

Εξαντλημένο

Η κυανοκοβαλαμίνη Β-12 είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος βιταμινών Β. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή ερυθρών και λευκών κυττάρων του αίματος, καθώς και για τη φυσιολογική ανάπτυξη και συντήρηση του νευρικού ιστού.

Η βιταμίνη B-12 είναι σημαντική για τη γονιμότητα, την παραγωγή DNA και RNA, και ενδεχομένως για την πρόληψη της νόσου του Aλτσχάιμερ. Επίσης, είναι απαραίτητη για τους χορτοφάγους αφού βρίσκεται σε τροφές ζωϊκής προέλευσης.

Σημαντικό εύρημα από τη χορήγηση βιταμίνης B-12 και φολικού οξέος αποτελεί, αποδεδειγμένα, η μείωση των συνολικών επιπέδων ομοκυστεΐνης στο πλάσμα του αίματος. Επί πρόσθετα, η βιταμίνη Β-12 είναι απαραίτητη για τη δομή και λειτουργία των κυττάρων, την καλή εγκεφαλική λειτουργία, τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού και τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού και πεπτικού συστήματος.

Η ανεπάρκεια κοβαλαμίνης μπορεί να προκαλέσει μεγαλοβλαστική αναιμία, περιφερική νευροπάθεια, ευερεθιστότητα, άνοια, κατάθλιψη, ψύχωση, αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η πιο δραστική μορφή της βιταμίνης Β-12 είναι η ενέσιμη. Στην υγρή μορφή, η βιταμίνη Β-12 συμπυκνώνεται και θεωρείται ότι έχει ανάλογη δραστικότητα με εκείνη της ενέσιμης μορφής. Η Vitamin Β-12 Liquid της NOW είναι ενισχυμένη με βιταμίνη C, καθώς και του υπολοίπου φάσματος των βιταμινών του συμπλέγματος Β για άμεση και αυξημένη απορρόφηση.

Προειδοποίηση: Περιέχει ξυλιτόλη. Η ξυλιτόλη είναι ασφαλής για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά εξαιρετικά τοξική για τα ζώα.

Δοσολογία

Ανακινείτε καλά πριν από τη χρήση.

Ως συμπλήρωμα διατροφής, λαμβάνετε 1 πιπέτα (dropperful) το πρωί. Διατηρείτε στο στόμα για 30 δευτερόλεπτα, και εν συνεχεία καταπίνετε.

Φυλάσσεται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα της συσκευασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ