1. Αρχική
  2. Συμπληρώματα
  3. Συνήθεις Κατηγορίες
  4. Ανοσοποιητικό
  5. Now Foods Nettle Root Extract Vegetarian 250mg 90 φυτικές κάψουλες
Ανοσοποιητικό, Αποτοξίνωση, Άσθμα, Νεφρά, Συμπληρώματα, Συνήθεις Κατηγορίες

Now Foods Nettle Root Extract Vegetarian 250mg 90 φυτικές κάψουλες

Κωδικός προϊόντος: 30209
22,36

Εξαντλημένο

Η χρήση της τσουκνίδας χρονολογείται από την εποχή του Καίσαρα, σχεδόν 2.000 χρόνια πριν.

Αποτελεί ένα πρώτης τάξεως αλκαλοποιητικό βότανο, πλούσιο σε καροτενοειδή, βιταμίνη C, και μεταλλικά άλατα όπως ασβέστιο, σίδηρο, πυρίτιο, χαλκό, χλώριο, κάλιο, και νάτριο. Περιέχει, επίσης, αρκετές σημαντικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των φαινολών και των φλαβονοειδών, όπως καφεϊκό οξύ, μηλικό οξύ, πολυσακχαρίτες, ολεκτίνες και φυτοστερόλες (λιγνάνες κ.α).

Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας την υγιή αντίδραση του οργανισμού ενάντια στις φλεγμονές και την ισταμίνη. Η ισταμίνη παράγεται από το σώμα και συμβάλλει στη μείωση και ένταση των συμπτωμάτων οποιασδήποτε αλλεργικής αντίδρασης, όπως η αλλεργική ρινίτιδα. Μάλιστα, θεωρείται χρήσιμη σε άτομα με αλλεργικό βρογχικό άσθμα, καθώς συμβάλλει αποφασιστικά στην αποσυμφόρηση των αεραγωγών.

Το εκχύλισμα της τσουκνίδας έχει διουρητική δράση και προάγει την καλή λειτουργία των νεφρών. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός εκχυλίσματος ρίζας τσουκνίδας και καρπών saw palmetto είναι πολύ δραστικός, ισοδύναμος με τη δράση φαρμάκων με φιναστερίδη (Proscar), ως προς την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της υπερπλασίας του προστάτη, μία κατάσταση κατά την οποία ο προστάτης διευρύνεται και δημιουργεί προβλήματα ούρησης. Επί πρόσθετα, το εκχύλισμα τσουκνίδας αποτρέπει το σώμα να μετατρέψει την τεστοστερόνη σε 5-α-αναγωγάση, ένα ένζυμο που προκαλεί διόγκωση του αδένα του προστάτη στη μέση ηλικία.

Το Stinging Nettle Root Extract 250 mg της NOW περιέχει εκχύλισμα ρίζας τσουκνίδας, πληρώντας τα υψηλότερα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Δοσολογία

Λαμβάνετε 2 κάψουλες μία έως δύο φορές ημερησίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ