Ανοσοποιητικό, Αντιοξειδωτικά, Άσθμα, Γαστρεντερικό Σύστημα, Δυσπεψία, Συμπληρώματα, Συνήθεις Κατηγορίες

Now Foods Licorise Root 450 mg 100 κάψουλες

Κωδικός προϊόντος: 30207
13,12

Εξαντλημένο

Η γλυκόριζα είναι ένα φυτό ευρέως διαδεδομένο στην Ασία και την Ευρώπη.

Έχει καταγωγή από τη Νοτιοδυτική Ασία και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Ιταλία, την Ισπανία και την Περσία, ενώ καλλιεργείται πλέον εκτενώς σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, τη συναντάμε αυτοφυή στην περιοχή της Μακεδονίας αλλά και σε άλλες περιοχές.

Βασικό συστατικό της γλυκόριζας είναι η γλυκυριζίνη που είναι 50-60 φορές πιο γλυκιά από την κρυσταλλική ζάχαρη, στερόλες, φλαβονοειδή, πολυσακχαρίτες, κουμαρίνη και ασπαραγίνη. Επιπλέον, περιέχει γλυκυρριζικό οξύ, ενωμένο με άλατα ασβεστίου και μαγνησίου, καθώς και στερινοειδείς ορμόνες (φυτοοιστρογόνα).

Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την αντιμετώπιση των παθήσεων του γαστροπεπτικού και των συμπτωμάτων της καούρας, της δυσπεψίας ή της γαστρίτιδας. Θεωρείται ως μία παραδοσιακή μέθοδος αντιμετώπισης των συμπτωμάτων του άσθματος, του ξηρού βήχα και του θωρακικού άλγους, καθώς δρα ως αποχρεμπτικό, αντισπασμωδικό, αντιφλεγμονώδες, αντιικό και ήπιο ηπακτικό μέσο.

Δοσολογία

Λαμβάνετε 2 κάψουλες μία έως τρεις φορές ημερησίως. Δε συνίσταται η μακροχρόνια υψηλή κατανάλωση.

Προειδοποίηση: Δεν ενδείκνυται σε άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα, εμφανίζουν υψηλή αρτηριακή πίεση ή νεφρική ανεπάρκεια. Σε περίπτωση που ακολουθείτε αγωγή με οιστρογόνα ή φάρμακα που μεταβολίζονται από το ήπαρ και/ή φάρμακα που μειώνουν την ποσότητα καλίου στον οργανισμό, συμβουλευτείτε το θεράποντα γιατρό σας. Η μακροχρόνια λήψη γλυκόριζας για θεραπευτικούς λόγους, αυξάνει την αποβολή καλίου. Σε αυτήν την περίπτωση συνίσταται η αύξηση της λήψης καλίου και η μείωση νατρίου από τη διατροφή αντίστοιχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ