Βιταμίνες, Βιταμίνη Β, Ήπαρ (Συκώτι), Καρδιά - Κυκλοφορικό, Νευρικό Σύστημα, Όραση, Συμπληρώματα, Συνήθεις Κατηγορίες, Χοληστερίνη

Now Foods Choline & Inositol 500mg 100 κάψουλες

Κωδικός προϊόντος: 30090
15,19

2 σε απόθεμα

Η χολίνη και η ινοσιτόλη ανήκουν στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β. Τόσο η χολίνη όσο και η ινοσιτόλη, είναι απαραίτητα συστατικά όλων των κυτταρικών μεμβρανών και λειτουργούν ως μοριακοί σηματοδότες

Η χολίνη εντοπίζεται στους ζωντανούς ιστούς και είναι αναγκαία για τη φυσιολογική διαβίβαση των πληροφοριών μέσω του νευρικού συστήματος, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου. Επιπλέον, η χολίνη εμπλέκεται στον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων του ήπατος, τον σχηματισμό λεκιθίνης και την παραγωγή ορμονών.

Η επαρκής πρόσληψη χολίνης μπορεί να βελτιώσει τη γνωσιακή διαδικασία και να ενισχύσει την καρδιαγγειακή λειτουργία. Συγκεκριμένα, η δράση της κρίνεται ευεργετική σε ασθενείς με παθήσεις που σχετίζονται με διαταραγμένη χολινεργική μετάδοση, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ, η δυσκινησία, η εξασθενημένη μνήμη, η μανία, η αταξία κλπ. Η ανεπάρκεια της χολίνης μπορεί να προκαλέσει κόπωση, αϋπνία, διαταραχές της μνήμης, και να αυξήσει τους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων.

Η ινοσιτόλη είναι, επίσης, απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, αλλά και για τον μεταβολισμό των λιπιδίων και της χοληστερίνης. Είναι ακόμη σημαντική για την υγεία των ματιών, της καρδιάς και του εγκεφάλου. Ως φυσικό ηρεμιστικό, αποτελεί μέσο αντιμετώπισης της κατάθλιψης και του άγχους. Η ινοσιτόλη, πρόδρομος για την δημιουργία της τριφωσφορικής ινοσιτόλης, μελετάται προς το παρόν για το ρόλο της ως αντικαταθλιπτικός παράγοντας στη διπολική κατάθλιψη.

Η αυξημένη πρόσληψη της ινοσιτόλης μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των διαβητικών νευρικών διαταραχών, καθώς και της νευροπάθειας που οφείλεται σε χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Η μειωμένη πρόσληψη της ινοσιτόλης μέσω της διατροφής, μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση λίπους στο ήπαρ και να επηρεάσει την κανονική λειτουργία του εγκεφάλου.

Δοσολογία

Λαμβάνετε 1 κάψουλα ημερησίως με το γεύμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ