Γαστρεντερικό Σύστημα, Δυσπεψία, Οστά-Αρθρώσεις, Συμπληρώματα, Συνήθεις Κατηγορίες

Now Foods Bromelain 500mg 60 φυτικές κάψουλες

Κωδικός προϊόντος: 30170
21,04

1 σε απόθεμα

Η βρωμελαΐνη είναι ένα πρωτεολυτικό ένζυμο που προέρχεται από το στέλεχος του ανανά και διαθέτει την ικανότητα αφομοίωσης πρωτεΐνης.

Όταν λαμβάνεται με τη τροφή, η βρωμελαΐνη μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγιούς πέψεως. Όταν λαμβάνεται μεταξύ των γευμάτων, μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγείας των αρθρώσεων, και στην ανακούφιση του παροδικού πόνου που σχετίζεται με την υπερβολική καταπόνηση των μυών. Η βρωμελαΐνη είναι σχεδιασμένη από τη φύση για να στηρίζει τη φυσιολογική γαστρεντερική λειτουργία και να προάγει, επίσης, την ανακούφιση των μυών και των αρθρώσεων.

Σημείωση: Η μέτρηση της ενζυματικής δραστηριότητας είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη. Τα πρωτεολυτικά ένζυμα μπορούν να τυποποιηθούν με τη χρήση διαφορετικών μονάδων μέτρησης της δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένων των Μονάδων Συμπύκνωσης Γάλακτος (MCU/mg), Μονάδων Πέψεως Καζεΐνης (CDU/mg), Μονάδων Βρωμελαΐνης Τυροσίνης (BTU/gram), Μονάδων Rorer, Μονάδων FCC Papain (PU) κι άλλων.

Μία μονάδα Papain FCC (PU), για παράδειγμα, ορίζεται ως η ποσότητα του ενζύμου που απελευθερώνει το ισοδύναμο 1 μg (ή mcg – μικρογραμμάριο) τυροσίνης ανά ώρα υπό τις συνθήκες της ανάλυσης. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται μερικές φορές για τον προσδιορισμό της πρωτεολυτικής δράσης της βρωμελαΐνης. Η δοκιμασία βασίζεται σε μία 60λεπτη πρωτεολυτική υδρόλυση ενός υποστρώματος καζεΐνης σε pΗ 6,0 και 40° C. Η διαλυτή καζεΐνη εν συνεχεία μετράται φασματοφωτομετρικά.

Το GDU/gram είναι μία άλλη μέτρηση της πέψεως πρωτεϊνών (σε αυτήν την περίπτωση ζελατίνης) από ένα ένζυμο και, αποτελεί ένα διαφορετικό τρόπο να δείξουμε πόση πρωτεΐνη μπορεί να χωνεύσει ένα ένζυμο σε συγκεκριμένο χρόνο, υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Η βρωμελαΐνη μπορεί να βγει σε διαφορετική περιεκτικότητα και βάρος ανά δόση εντός του σκευάσματος, επηρεάζοντας τις τιμές που εμφανίζονται στις ετικέτες. Για παράδειγμα, μερικά προϊόντα βρωμελαΐνης έχουν τεκμηριωμένη ενζυμική δραστικότητα 2400 GDU/γραμμάριο, έτσι 500 mg (500 χιλιοστογραμμάρια, είναι ίσα με μισό γραμμάριο) αυτού του υλικού θα έχουν 1200 ενζυμική δραστικότητα GDU ανά κάψουλα (2400 GDU/γραμμάρια επί 0,5 γραμμάρια=1200 GDU ανά κάψουλα).

Παρομοίως, η ονομαστική δραστικότητα του ενζύμου που χρησιμοποιείται, πολλαπλασιασμένη με το βάρος σε γραμμάρια, παρέχει την ενεργότητα ενζύμου που παρουσιάζεται στην επισήμανση του προϊόντος για άλλες περιεκτικότητες του ενζύμου ανά γραμμάριο. Δεδομένου ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις ως προς τη συγκέντρωση (GDU/γραμμάρια) των ενζύμων σε μία πρώτη ύλη όπως η βρωμελαΐνη, το βάρος μόνο του ενζύμου δε μετρά με ακρίβεια την περιεκτικότητα αυτού του ενζύμου εντός του σκευάσματος.

Δοσολογία

Λαμβάνετε 1 κάψουλα με το φαγητό ή μεταξύ των γευμάτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ