Αντιοξειδωτικά, Βιταμίνες, Βιταμίνη Α, Μαλλιά-Δέρμα-Νύχια, Όραση, Συμπληρώματα, Συνήθεις Κατηγορίες

Now Foods Beta Carotene (Natural) 90 μαλακές κάψουλες

Κωδικός προϊόντος: 30274
24,98

Εξαντλημένο

Το Β-καροτένιο είναι προβιταμίνη της βιταμίνης Α. Έχει ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από τη συνθετική μορφή του Β-καροτενίου και δρα κατά των ελευθέρων ριζών.

Πιο συγκεκριμένα, προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη από το ελεύθερο οξυγόνο, το οποίο προκαλεί βλάβες στα γονίδια των κυττάρων και οξειδώνει τα λιπαρά οξέα, μετατρέποντάς τα σε τοξικά μόρια.

Εκτός της ισχυρής αντιοξειδωτικής του δράσης, το Β-καροτένιο προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία εκλύοντας μελανίνη. Επιπλέον, παρέχει υψηλή ανθεκτικότητα στην ανοσοκαταστολή, συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του οφθαλμού, στην επιβράδυνση ορισμένων παθήσεων των ματιών και γενικότερα στη διατήρηση της καλής υγείας των κυττάρων.

Η βιταμίνη Α, η οποία παράγεται στο ανθρώπινο σώμα από το Β-καροτένιο, αποθηκεύεται στο ήπαρ και όταν ενεργοποιηθεί κατάλληλα, απελευθερώνεται στο πλάσμα του αίματος. Η φυσική ισορροπία των καροτενοειδών είναι αυτή που καθιστά το συγκεκριμένο προϊόν περισσότερο βιοδιαθέσιμο σε σύγκριση με το συνθετικό Β-καροτένιο.

Η Natural Beta Carotene 25,000 IU της NOW Foods εκχυλίζεται με φυσικό τρόπο από το φύκος Dunaliella salina και περιέχει ζεαξανθίνη, κρυπτοξανθίνη και λουτεΐνη. Επιδημιολογικές μελέτες έχουν καταδείξει πως η κατανάλωση φυτικών καροτενοειδών συνδέεται με την αποφυγή χρονίων νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Δοσολογία

Λαμβάνετε 1 μαλακή κάψουλα με το φαγητό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ