1. Αρχική
  2. Συμπληρώματα
  3. Αθλητές
  4. Αμινοξέα
  5. Now Foods Beta Alanine 750mg 120 κάψουλες
Αθλητές, Αμινοξέα, Συμπληρώματα

Now Foods Beta Alanine 750mg 120 κάψουλες

Κωδικός προϊόντος: 30202
35,70

Εξαντλημένο

Η βήτα-αλανίνη είναι ένα αμινοξύ που χρησιμοποιείται από τα μυϊκά κύτταρα για να συνθέσει την καρνοσίνη, ένα διπεπτίδιο που αποτελείται από Β-αλανίνη και L-ιστιδίνη.

H Β-αλανίνη είναι το μοναδικό βήτα αμινοξύ που συναντάται σήμερα στη φύση. Συντίθεται αποκλειστικά από το ήπαρ στον ανθρώπινο οργανισμό και δεν προσλαμβάνεται μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών.

Η άμεση πρόσληψη καρνοσίνης δεν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα καθώς η απορρόφησή της από το γαστρεντερικό σύστημα κρίνεται αμελητέα. Η αύξηση των επιπέδων καρνοσίνης μετά τη χορήγηση Β-αλανίνης (αύξηση μεγαλύτερη από 80% μετά από χορήγηση αρκετών εβδομάδων) φέρει ως αποτέλεσμα, οι φυσιολογικές δυνατότητες του διπεπτιδίου (Β-αλανίνη & L-ιστιδίνη) να φθάνει στην πλήρη ισχύ του.

Mελέτες έχουν καταδείξει ότι η καρνοσίνη είναι εν μέρει ικανή να περιορίζει τις επιπτώσεις του γαλακτικού οξέος στους μύες, γεγονός που συντελεί στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης. Η αύξηση των επιπέδων καρνοσίνης στους μύες μπορεί συνεπώς να βελτιώσει μικτές αερόβιες και αναερόβιες ασκήσεις.

Η καρνοσίνη βοηθά, επίσης, στην κινητοποίηση ενζύμων που είναι υπεύθυνα για την ενεργοποίηση των μυικών συσπάσεων. Ερευνητικές μελέτες υποδεικνύουν ότι η συμπληρωματική λήψη Β-αλανίνης καθυστερεί σημαντικά τη μυϊκή κόπωση.

Δοσολογία

Λαμβάνετε 3 κάψουλες, δύο έως τρεις φορές ημερησίως με νερό ή το ρόφημα της αρεσκείας σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήνετε τουλάχιστον δύο ώρες μεταξύ των γευμάτων.

Σημείωση: Η Β-αλανίνη μπορεί να προκαλέσει ένα προσωρινό “μυρμήγκιασμα” στο δέρμα, ωστόσο μη βλαβερό. Μετά από λίγες εβδομάδες, το μούδιασμα μειώνεται ή υποχωρεί κανονικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ